انتقاد تند عبدی از دولت پزشکیان؛ این سهمخواهی مبتذل «وفاق» نیست | ارتباطات نخبگانی دولت بسیار ضعیف است | استفاده از شیوههای گذشته در شرایط عادی هم دیوانگی بود چه رسد به شرایط اضطراری
رویداد۲۴| عباس عبدی، تحلیلگر اصلاحطلب امروز در یاداشتی از دولت پزشکیان انتقاد کرده است. به انتصابات دولت کمتر از سایر اصلاحطلبان نقد دارد، اما از همین تقویت ارتباطات دولت با جامعه نخبگانی میگوید. همچنین معتقد است که باید راهکارها و گزارشهایی از وضعیت موجود و برنامهها ارائه شود.
عباس عبدی با اشاره به این جمله پزشکیان که «تصور اینکه با روش فعلی به جایی خواهیم رسید، دیوانگی است» نوشته: «ویژگیهای عمومی آن روش دیوانگی چیست؟ پرسش مهمتر اینکه در این مدت سه ماهه کوتاه آیا آن روش تغییر کرده یا همچنان بر همان سیاق گذشته عمل میشود؟ به علاوه آیا مقامات عالی و روسای قوای کشور نیز بر این گزاره وی با جزییات آن توافق دارند؟ یا آنان به گونه دیگری میاندیشند؟ اگر متفاوت بیندیشند پس محتوای وفاق چیست؟ بالاخره اینکه فرض کنیم به لحاظ تحلیلی هم موافق باشند، آیا اراده مشترکی در اجرای راهحلهای این ایده و تحلیل وجود دارد؟ در مجموع میتوان این پرسش کلی را طرح کرد که چرا آقای پزشکیان قدری روشنتر در باره جزییات این روش دیوانگی و جایگزین آن و اقدامات انجام شده یا برنامههای مورد نظر برای آن سخن نمیگویند؟ شاید تصور شود که چنین کاری مغایر با سیاست وفاق است، در این صورت معلوم خواهم شد که هیچ وفاقی در تحلیل و اجرا شکل نگرفته است، که بیان چنین نکاتی نیز ناقض وفاق تلقی شود.»
عبدی با تاکید بر اینکه «از منظر بیرونی و به عنوان یک ناظر، تغییر چندانی در روشهای جاری دیده نمیشود که بتوان نسبت به آینده خوشبین بود» نوشته: «چرا تصویری روشن از ایدهها یا در بهترین حالت برنامههای دولت در موضوعات مهم اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و سیاست خارجی ارایه نمیشود. البته میپذیرم که متأسفانه به دلایل گوناگون متغیرهای خارجی در اختیار شما نیست، ولی این دلیل نمیشود که متناسب با وضعیت اضطراری عمل نشود. مدیریت امور به گونهای است که گویی هیچ نشانی از این اضطرار ندارد. آقای پزشکیان بارها بر نیاز کشور به حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری تأکید کرده است. از کجا و چگونه میخواهد تامین شود؟»
این تحلیلگر اصلاحطلب در ادامه نوشته: «اگر روش قبلی را دیوانگی میدانید، فراموش نباید کرد که قریب به اتفاق نیروها و مجریان این دولت نیز به صورت پیشفرض، کمابیش ادامهدهنده همان روشهای سنتی هستند که جامعه را به اینجا رسانده است، مگر اینکه زمین بازی عوض شود و ایدهها و روشها و امکانات سیاسی جدید و خوبی را پیش روی خود ببینند و الا آنان هم همان مسیر گذشته را طی خواهند کرد. برای نمونه باید گفت که متأسفانه هنوز یک مسأله ساده انتشار اطلاعات حل نشده و مدیران کنونی هنوز جرات این را ندارند که در این باره در سیاست قبلی تجدیدنظر کنند. در حالی که در دولت روحانی حداقل این مسائل حل شده بود. امیدوارم نظرسنجیهای شهریور ماه ایسپا به دست شما رسیده باشد. فرصت زیادی برای امیدوار کردن مردم وجود ندارد.»
عبدی خطاب به پزشکیان نوشته: «مسأله اصلی دولت شما نه کمبود جوان است و نه زیادی پیرمردان، نه حضور اصولگرایان است و نه کمبود اصلاحطلبان؛ باید فضایی را ایجاد کرد که کارگزاران دولتی در بیان حقیقت و شنیدن آن شجاع شوند و در بند پست و صندلی خود نباشند.»
وی تاکید کرده که «متاسفانه ارتباطات نخبگانی این دولت بسیار ضعیف است حتی اگر سیاست خوبی هم انتخاب کنید، باید آن را از دل جامعه نخبگانی بیرون آورد و آنان را شریک خود کنید و نه این که خود را در حاشیه احساس کنند. در مجموع شرایط متعارف نیست که، چون گذشته رفتار شود حتی همان شیوهها در شرایط متعارف گذشته هم دیوانگی بود چه رسد به شرایط اضطراری.»
او تاکید کرده که حساسیتی روی انتصابات ندارد، اما وفاق اگر بر مبنای محتوا و تامین منافع ملی نباشد، تبدیل به سهم خواهی خواهد شد. عبدی نوشته: «اخیرا با یک مدیر جدید و بسیار شایسته صحبت میکردم؛ گفت برخی تماس میگیرند و افرادی را برای پست معینی معرفی میکنند در حالی که مدیر فعلی آن خیلی هم خوب است و فرد معرفی شده نیز فاقد صلاحیت حرفهای است. گفتم خب، حتما رد میکنید؛ گفت میروند و از جاهای دیگر علیه ما کارشکنی میکنند. این وفاق نیست این سهمخواهی مبتذل به نام وفاق است. از مدیران صالح خود دفاع کنید و اجازه ندهید با این گرگهای درنده مواجه شوند. راههای ناسالم پیشنهاد افراد برای مناصب را ببندید.»